lördag 29 oktober 2011

Den som spar...

Spetskrage i arkivet by Mel E
Spetskrage i arkivet, a photo by Mel E on Flickr.

Jag kom på att jag ju har en spetskrage eller två sedan förra gången de var på tapeten. I arkivet!

fredag 28 oktober 2011

Finfredag

Idag blir det fredagsfransar. När 5-åringen själv får välja.

torsdag 27 oktober 2011

Slowblogg

Detta är (också) en slowblogg. Men det gör väl inget?

onsdag 26 oktober 2011

Kan själv!

Det där manifestet, det minskade behovet av att köpa -och det ökande behehovet av att göra något nytt av (allt) det jag har fick mig att surfa upp en beskrivning av hur man gör en pärlkrage. Ser jättebra ut. Jag lovar att testa i helgen och återkomma om resultatet. Här finns beskrivningen.

fredag 21 oktober 2011

Det där manifestet...

För ett tag sedan nämnde jag ju boken Modemanifestet och att jag var lite sugen på att skärpa till mig när det gäller klädköpandet, och -användandet.
Man skulle kunna säga att jag i alla fall har börjat. För jag gick ner i källaren och rotade rätt på pappas jeansjacka, som jag gjorde om till väst nån gång på 80-talet. Jag hade först tänkt ha den under en jeansskjorta och få nån sorts dubbelkragseffekt som jag tänkte kunde vara nåt. Men det blev bara bylsigt och fult, så jag ändrade mig till spetsundertröja. Kanske inte alldeles min stil, men man måste ju testa för att få veta. (Det står i Boken.) Det blev bättre med väst + poncho.
Jag har inte heller köpt (nästan) några kläder, fast jag haft chansen. Jo, jag har ett par byxor liggande i en påse, som väntar på att jag ska bestämma mig. De här. Inte är de dyra och fina heller, utan billiga, tunna i kvaliteten och säkert tveksamt producerade. Låter som retur.

Snabbinspiration


Om man behöver lite kontemporär inspiration kan man bara slänga ut en fråga på Fejan. Subjektivt samtida, för att citera en känd inspiratör.

Maroon Week

Den här veckan har varit den bruna veckan. Minst fyra nyanser.

Jag har börjat med söndagsaktiviteten Måla Naglarna, och i söndags blev det snabbtorkande JetSet lack från L'Oréal. Chokladbrunt med visst glitter.
Nu blev det inte outfits-dokumentation alla dagar, men några - tweedklänning och loafers i måndags, varmaste mohairtröjan och foträta Blundstones på bibbokonferens i Borås på torsdagen, och höstlig långkjol på finfredagen. Inte alls meningen, men kanske kan kommande söndags nagellack styra nästa vecka. Förslag?

Nä, om man skulle blogga lite...

måndag 10 oktober 2011

Uttalande

Idag "öppnade" Nowhere. Ser fint ut till bra priser. Man undrar över materialen och uttalet. Nowhere is here. Nowhere is now. No-where eller Now-here? Eller både och?
Länk

lördag 8 oktober 2011

Modemaniefestet

Ursäkta sent uppvaknande (boken kom i våras och själva detoxen pågick 2009-2010), men jag råkade ramla på boken på det lokala biblioteket idag. Och jag blev rätt så intresserad av att tänka vidare på det här med att handla mindre och använda de kläder jag har på ett mer kreativt sätt. Nu är jag inte i samma situation som författaren, som före detoxen lade 6 timmar per vecka på shopping. Jag har väldigt lite tid i butiker på stan - men längtar efter mer - och kompenserar det nog i viss mån med att handla på nätet. Jag har nog inte heller samma behov att att "sporta" det senaste heller. Jag jobbar inte i branschen. Men det finns många likheter - jag har en överviktig garderob, och önskar mig samtidigt mer. Jag köper oftare billigt (och tveksamt producerat) än dyrt. Och det finns mängder av kläder i mina förråd som jag aldrig använder. Och så den andra vinkeln: kreativiteten, återbrukandet, uppfinningsrikedomen.
Nu har jag bara kommit till sidan 42, men än så länge har hon inte skrivit om möjligheten att använda de 6 timmarna per vecka till att hitta nya kombinationer, användningsområden och vara skapa i största allmänhet. Med garderoben som material. Det känns jätteinspirerande att mer aktivt gräva där jag står och se vilka stilar och outfits som kan komma ut av det.
Jag tror inte att jag är beredd att köra en stenhård avgiftning, men jag är mycket motiverad (och tillräckligt gammal?) för att vilja börja köpa färre plagg med högre kvalitet och mer begangnat. Och med mer eftertanke innan. Måste kanske börja med att köpa boken...

Opposites attract?


Känns det inte lite knaskul - eller kanske bara trevligt - att hitta Engla i Halens kampanj mitt i Ytligheter?

fredag 7 oktober 2011

Dagens

Hehe såna här mobiltagna helkroppsbilder - de har något slags värde ändå. ;)
Kjol, viva i bangalore
Ulltröja, Tiger (bloppad)
Skor, vagabond


onsdag 5 oktober 2011

tisdag 4 oktober 2011

Dagens

2011-10-04 by Mel E
2011-10-04, a photo by Mel E on Flickr.

Jag behöver ett par svarta kostymbrallor. Utan pressveck.

måndag 3 oktober 2011

Dagens

2011-10-03 by Mel E
2011-10-03, a photo by Mel E on Flickr.

Jag har nya loafers och kör skoluniformt. Trivdes väldigt idag med det ganska enkla, och precis lagom varma. Kan vi få ha sånt här klimat ända fram till lucia, tack.

söndag 2 oktober 2011

Fint!

Fina bilder och fina kläder i den här bloggen!

Update: Som nu har flyttat http://asahellman.spotlife.se/

Som nymålat fast tvärt om

Chipped nails by Mel E
Chipped nails, a photo by Mel E on Flickr.

Det satt verkligen bra, en hel vecka, men nu börjar jag närma mig nagellack som installation, som Johanna Swanberg säger.