tisdag 8 april 2008

Haute couture på jobbet!

Visst har man ett bra jobb inom staten om man får prova Helena Hörstedts skapelser - på arbetstid! Helena föreläste om Kläder med kroppen som utgångspunkt och det var jättekul att höra hur hon både tänker och känner kring sina skapelser. Att hon tilltalas både av det exakt uträknade och det organiskt växande, och att hon måste "lura den ena delen av sig själv för att blidka den andra". Någon gång (man borde antagligen passa på, det blir säkert bara dyrare och dyrare...) vill jag ha en kappa som hon har gjort!
Helena pratade om vad som inspirerar henne i "naturens slumpmässiga perfektion" och på andra platser - våra staplade stolar tex (som var lite mer välordnade innan föreläsningen startade), och om sin teknik. Hon gör egentligen inte mönster till sina plagg, utan snarare recept. De är uträknade på millimetern.
Fantastiskt kul att höra, se och prata med henne!
Lite bilder här.

2 kommentarer:

Anna sa...

å vad tråkigt att jag inte kunde vara med!

Kakan sa...

Otroligt bra föreläsning, en riktigt genomtänkt designer jag blev imponerad. Kul också att se och klämma på kläderna i verkligheten. Priserna var ju riktigt överkomliga i dagsläget tycker jag. Och som några av hennes kunder sagt så kan man se plagget som en investering för de kommer antagligen att stiga i värde så välgjorda och originella som de är.